Контактните лещи, както очилата, коригират късогледство, далекогледство, астигматизъм и пресбиопия.
Около 20 процента от хората, нуждаещи се от корекция, избират лещите пред очилата.
Докато някои предпочитат очилата като моден аксесоар, други се харесват повече без тях. Контактните лещи могат да осигурят отлично зрение. Подходящи са при спорт и са много удобни, ако обичате да носите слънчевите очила.

Ако досега никога не сте носили контактни лещи, първата стъпка е да Ви прегледа очен лекар или контактолог. Контактните лещи трябва да бъдат добре съобразени с очите Ви от медицински специалист. Вашият очен лекар  ще определи най-точния диоптър и вид лещи за Вас.

След това се доверете на ОПТИКИ МАДРИД и заповядайте при нас на място-ще получите пълно съдействие от оптиците ни за напасване на лещите и компетентна консултация за тяхното ползване и режим на носене.

Съвети преди покупка на контактни лещи

А ето и някои от разтворите за лещи, които можете да намерите при нас:

Разтвор за Лещи от Оптики Мадрид
Разтвор за твърди контактни лещи
Разтвор за почистване на твърди контактни лещи
Разтвор за лещи от Оптики Мадрид
Разтвор за твърди контактни лещи Boston Оптики Мадрид
Какво трябва да знаете преди да си купите контактни лещи?

Предлагаме Ви 4 задължителни правила за да избегнете инфекции  и проблеми. Това важи за всички видове лещи включително и козметични!

  1. Прегледа от очен лекар е задължителен. Това не означава изследването на рефракцията (компютърно или с таблица), а очен преглед с микроскоп, който позволява детайлна оценка на предната повърхност на окото. При тази консултация Вие трябва да уточните какви са вижданията  Ви за режима на носене на контактните лещи, съобразно къде и какво работите, какви са хобитата и спортовете с които се занимавате, колко динамичен е животът Ви...
  2. Не купувайте лещите си  от интернет. Он лайн магазините не са добро  решение за покупка на такъв специфичен медицински продукт.  Неподходящите лещи може да предизвикат увреждания, а освен това да загубите пари.
  3. За да ползвате безпроблемно вашите лещи  трябва да сте добре обучени как да ги поставяте и сваляте . Не разчитайте на писмени инструкции и интернет помагала. Грешните навици могат да доведат до сериозни увреждания на очите.  Уточнете грижите и  си набавете разтворите за поддръжка на контактните лещи.
  4. ВАЖНО! Вашите лещи са строго индивидуални - за да избегнете инфекции, проблеми или нанасяне на вреди - НИКОГА не пробвайте отворени контактни лещи и не давайте Вашите ползвани лещи на друг човек.